آسیب نهاد انتخابات
رضا صادقیان( تحلیل‌گر سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2417
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


گزینه‌های «ریاست» روی میز مجلس دوازدهم زیاد شد

یک صندلی و چند مدعی

همدلی| سرویس سیاسی: موضوع ریاست بر مجلس انقلابی داغ شده، ریاستی که باید بتواند جمع ضدین را در عین ظاهریکدستی که دارد، کنترل کند. بر اساس گفته‌ها و شنیده‌ها «محمدباقر قالیباف»، «منوچهر متکی»، «مجتبی ذوالنوری»، «مرتضی آقاتهرانی»، «حمید رسایی» و «حمیدرضا حاجی‌بابایی» تقریبا همه‌ گزینه‌های روی میز مجلس دوازدهم هستند که به گفته معاون پارلمانی رئیسی هیچ فرقی در انقلابی‌گری با هم ندارند.
تفاوت ظاهر و باطن
 «سیدمحمدحسینی» معاون پارلمانی رئیس‌جمهور گفته است؛ گرایش سیاسی اکثر نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم مشخص است، ممکن است اختلاف نظر‌هایی بین آن‌ها وجود داشته باشد، اما در مجموع از جبهه انقلاب هستند و دولت هیچ دخالتی در انتخابات هیئت رئیسه نخواهد داشت. اما شواهد نشان می‌دهد اختلافات بیش از آن چیزی است که دولت گمان دارد، چرا که جملات تند رسایی در رسانه ملی مقابل قالیباف و همراهان رسانه‌ای او همچنان در خاطره‌ها مانده است. جلسات با چراغ خاموش در حال برگزاری است، جلسه نبویان با نمایندگان، رسایی و متکی با نمایندگانی که به نظر می‌رسد هنوز تصمیم قطعی بر حمایت از شخص خاصی ندارند، یارکشی‌های قبل از برگزاری دور دوم انتخابات و انتخاب رئیس مجلس را نمایش می‌دهد.
ایسنا دیروزنوشت، برمبنای آنچه برخی منتخبان مجلس آینده می‌گویند، افرادی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند که از جمله آنان می‌توان از «محمدباقرقالیباف»، «منوچهر متکی»، «مجتبی‌ذوالنوری»، «مرتضی‌آقاتهرانی»، «حمید رسایی» و «حمیدرضا حاجی‌بابایی» نام برد. شنیده‌ها از راهروی مجلس هم نشان می‌دهد این چهره‌ها برای جلب نظر سایر منتخبان، جلساتی برگزار کرده‌اند؛ روندی که در آن، طرح وعده‌هایی برای گرفتن رای از منتخبان مجلس آینده هم دور از ذهن نیست.
البته بعد از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، تکلیف ۲۴۵ کرسی برای ۴ سال آینده مشخص شد و ۴۵ کرسی باقی‌مانده نیز در ۲۱ اردیبهشت تعیین می‌شوند. بنابراین اکنون بیش از دو سوم ترکیب مجلس آینده مشخص شده است.
این در حالی است که اهمیت نمایندگان باقیمانده در دور دوم نیز نباید چشم دور بماند. یک فعال سیاسی گفت: از 32 نامزد حاضر در میدان، 13 نفر از فهرست شانا، 11 نامزد مشترک از امنا و صبح امید و 7 نفر هم اختصاصی آنها هستند؛ به نظر می‌رسد ترکیبی از نامزدهای آنها انتخاب و به مجلس راه می یابند.
«اقبال شاکری» در گفت‌وگو با نامه نیوز درباره اهمیت انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی گفت: 49 کرسی از 290 کرسی مجلس آینده در دور دوم انتخابات تعیین تکلیف می‌شوند. از آن 49 کرسی، 16 کرسی متعلق به حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر است.
این فعال سیاسی درباره پیروزی از پیش معلوم لیست اُمنا در تهران اظهار کرد: 4 فهرست اصلی شانا، اُمنا، صبح امید و جبهه متحد در دور دوم انتخابات مجلس با هم در تهران رقابت خواهند کرد. از 32 نامزد حاضر در میدان، 13 نفر از فهرست شانا، 11 نامزد مشترک از امنا و صبح امید و 7 نفر هم اختصاصی آنها هستند؛ به نظر می رسد ترکیبی از نامزدهای آنها انتخاب و به مجلس راه می یابند.